Rosenmetoden


ROSENMETODENUtvecklad av och uppkallad efter Marion Rosen (sjukgymnast).

Hennes insikter om hur vi människor med muskulaturens hjälp skapar ett skyddande pansar runtomkring oss för att slippa visa vår sårbarhet är kärnan i Rosenmetoden.

"Vi är rädda att omvärlden ska skada vårt innersta väsen, så vi lever ofta livet utan att inkludera den delen. Människor lindar in livet och sin egen varelse i förströelser, skamkänslor, plikter, konkurrens osv. Rosenmetoden är en process där vi upprättar kontakt med en ny känslomässig medvetenhet som går via kroppen."


Rosenmetoden är en varsam och inkännande beröring som syftar till att lösa upp muskelspänningar i kroppen. Behandlingen bidrar till djup avspänning och ökad kroppsmedvetenhet.


I en trygg situation tar vi kontakt med musklerna och ger möjlighet till att släppa taget och till frihet att vara den du är.

Behandlingen passar dig som vill uppnå större kroppsmedvetande, söker bättre välbefinnande och ökad självkännedom.

Bra för dig som känner dig spänd, trött eller stressad då den hjälper dig att hitta din inre balans.


  • Hjälper vid både medvetna och omedvetna muskelspänningar
  • Ger förutsättningar för bättre hållning
  • Hjälper dig som vill minska på spänningar, stelhet och smärta
  • För dig som har svårt att slappna av i en stressig vardag
  • Kan öppna för möjlighet att genomföra livsstilsförändringar
  • I Rosenmetoden möter jag dig där du befinner dig.
  • Jag arbetar under tysthetslöfte och är medlem och ansvarsförsäkrad i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.


Behandlingen tar c:a 50 min och utförs på en massagebänk där du iklädd underkläder först får ligga på mage och efter halva tiden på rygg. Du får en filt över de områden som inte behandlas.

Välmmen att kontakta mig om du skulle ha några frågor eller funderingar kring behandlingen så kan vi avgöra tillsammans om denna behandling passar dig just nu.Mer att läsa om Rosenmetoden och forskning finns på Kroppsterapeuternas Yrkesföbund (knapp/länk) nedan.